Mijn verhaal

Ik ben in 2019 afgestudeerd in de bachelor voedings-en dieetkunde waarna ik mij heb bijgeschoold als allergiediëtist. Ik ben altijd gefascineerd geweest door het menselijk lichaam, met in het bijzonder de spijsvertering. Verder heb ik een grote passie voor koken en het nuttigen van mijn maaltijden.

Ik werkte tot 2023 bij ILVO, Instituut voor Landbouw, Visserij en Voedings Onderzoek waarbij ik enerzijds tewerkgesteld ben in het labo GGO’s en allergenen en anderzijds als diëtist werk op projecten rond voedselverliezen en malnutritie in de zorg. Daarnaast geef ik ook nog eens vol energie dansles aan volwassenen.

Sinds 2023 ben ik opgestart als diëtiste in bijberoep, meer specifiek voor het behalen/behouden van een gezonde levensstijl en ook voor voedselallergieën & intoleranties.

Momenteel ben ik diëtist en accountmanager België bij PS. food & lifestyle, een concept waarbij er bij verscheidene doelgroepen nood is aan een volwaardige koolhydraatarme levensstijl/dieet.

Allergieën en intoleranties hebben mij reeds een hele tijd terug getriggerd: de manier waarop deze een effect hebben op het lichaam, maar ook op je mentale welzijn en sociale omgeving. In het labo worden wij geconfronteerd met de strenge etiketteringsnormen op de verpakkingen waarbij het als patiënt soms moeilijk is deze te interpreteren. Dit motiveerde mij om het voor deze doelgroep aangenamer te willen maken bij het beoordelen en nuttigen van maaltijden.

Samen met jou tracht ik een traject op te starten waarbij we samen op zoek gaan naar triggers en knelpunten waarbij we samen aan de slag gaan.

Mijn ultieme doel is om elk individu een waardige levenskwaliteit te kunnen bieden. Voeding, spijsvertering (metabolisme) en beweging spelen hier een grote rol in. Ik wil dat ieder van jullie kan genieten van eten zonder schrik te hebben van de zogenaamde verboden voedingsmiddelen die deel uitmaken van een eliminatiedieet of het misschien wel zoveelste vermageringsdieet. Eten moet gelijk staan aan fun en geen obstakels bieden. Ik doe niet aan voedingsmiddelen verbieden, maar eerder aan ‘beter niet voor mijn gezondheid’ of ‘met mate’, wat natuurlijk afhangt van de situatie van de patiënt. Uiteraard komen volwaardige en gevarieerde alternatieven ook ter sprake.

We gaan samen werken aan het opbouwen van inzichten en vaardigheden, zodat je het hoe en waarom van een gezonde levensstijl begrijpt en kan uitvoeren.

Ik ben een bezige bij

Ik heb ervaring als laborant in GGO’s en allergenenwerk, nam deel als projectmedewerker omtrent voedselverliezen en malnutritie in de zorg, heb als diëtist geholpen aan de voedselconsumptiepeiling 2023 bij Sciensano en werk nu als accountmanager bij een concept dat gaat over koolhydraatarm eten bij mensen waar hun gezondheid hier nood aan heeft. Daarnaast geeft mijn enthousiaste zelve dansles aan volwassenen. Als diëtist ben ik volledig klaar om mensen bij te sturen naar een gezonde en klachtenvrije levensstijl op lange termijn.

De belangrijkste maatstaf ben jijzelf, alleen jij kunt je eigen top bepalen

Neem je gezondheid zelf in handen door samen met mij een persoonlijk traject op te starten.

Iedereen verdient een waardige levenskwaliteit

Genieten van voeding kan, mag en staat zelfs centraal! Er wordt gekeken naar het persoonlijke totaalplaatje om dit te behalen onder het motto: alles kan, met mate en/of volwaardige alternatieven. Variatie is hier een zeer grote must!