Methodieken

Vernieuwende hulpmiddelen

Methodieken in trajecten

Hier worden enkele methodieken weergegeven die gedurende de trajectbegeleiding aan bod kunnen komen.

Motivatie op basis van persoonlijkheid

Om jou snel zo goed mogelijk te leren kennen en begeleiden zal ik jou vragen bij welke persoonlijkheid jij het meeste aanleunt.

Lichaamsanalyse

Door gebruik te maken van een professionele weegschaal van Tanita zal jouw lichaam onder de loep worden genomen. Hierin wordt er onder andere meer informatie gegeven over lichaamsvocht,-spieren en -vet. Op die manier kan jou evolutie goed in kaart gebracht worden.

Zelf aan de slag

Mijn doel is om jou zelf vaardigheden aan te leren zodanig dat je zelf kunt redeneren over voeding & gezondheid (dus niet enkel advies van diëtist dat patiënt zomaar moet overnemen). Het correct invullen van een eventueel eetdagboek, inschatten van portiegroottes en beoordelen van producten maken hier deel van uit.

Mindful eating

De basisprincipes van mindful eating worden in mijn praktijk toegepast. Zo is het belangrijk om af en toe te mogen zondigen zonder je schuldig te voelen. Vervolgens zul je ook leren genieten van voeding dat gezond is voor jouw lichaam.​

Oog voor levensstijl en niet enkel voeding & gewicht

Tijdens mijn begeleiding zal er niet enkel gefocust worden op voeding. Zo kunnen er nog meerder factoren invloed hebben op jouw levensstijl. Deze persoonlijke factoren zullen ook de tijd krijgen om aan bod te komen.

Persoonlijke receptbegeleiding

Naast productbegeleiding en input van innovatieve recepten zullen ook jouw dagdagelijkse menu’s besproken worden. Hierbij zal er gekeken worden hoe deze concreet aangepast kunnen worden aan jouw dieet. Een persoonlijke menuplanning kan hierbij samen opgesteld worden.